THE FINE ART OF HEALTY SNACKS
700₺ VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ! 📣
THE FINE ART OF HEALTY SNACKS
700₺ VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ! 📣
Çiğ Beslenme - Raw Food Nedir ? Sağlığa Faydaları Nelerdir

Çiğ Beslenme - Raw Food Nedir ? Sağlığa Faydaları Nelerdir

Raw Food Nedir?

Çiğ kuruyemişler Marlen kalitesi ve lezzeti ile buluştu.♥️
Çiğ kuruyemişler Marlen kalitesi ve lezzeti ile buluştu.♥️

Raw food (ham, çiğ yiyecekler) beslenme tarzı, genellikle işlenmiş, pişirilmiş veya rafine edilmiş gıdaların tüketilmemesine dayanan bir beslenme anlayışıdır. Bu tarz beslenmede, genellikle meyve, sebze, kuruyemişler, tohumlar, tam tahıllar ve bazen süt veya süt ürünleri gibi işlenmemiş, doğal ve çiğ gıdalar tercih edilir.

Raw food beslenme felsefesi, gıdaların pişirilmesinin, bazı besin maddelerini ve enzimleri yok ettiği veya azalttığı düşüncesine dayanır. Bu sebeple, çiğ gıdaların daha fazla besin değeri taşıdığı ve sindirimi daha kolay olduğu düşünülür. Raw food beslenme, genellikle ısıtma, kaynatma veya fırın gibi yüksek sıcaklıklarda pişirme yöntemlerini içeren işlemler yerine, genellikle ısı işlemi gerektirmeyen doğal ve minimal işlenmiş yiyeceklerin tüketilmesine odaklanır.

Bu beslenme tarzı, çiğ gıda yiyenlerin vücutlarının daha enerjik, hafif ve sağlıklı olduğu düşüncesiyle desteklenir. Ancak, yalnızca çiğ gıda tüketmek bazı besin maddelerinin emilimini artırabilirken, bazı besinlerin pişirilmesi, sindirimi kolaylaştırabilir ve bazı besin maddelerinin vücut tarafından daha iyi kullanılmasına yardımcı olabilir.

Raw food beslenme tarzı kişisel tercihlere dayanır ve bazı kişiler için tamamen çiğ yiyecekler tüketmek uygun olmayabilir. Herhangi bir beslenme tarzında olduğu gibi, dengeli bir şekilde beslenmek ve vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almak önemlidir. Bu nedenle, çiğ gıda temelli bir beslenme planı oluşturmadan önce uzman bir sağlık profesyoneli ile görüşmek faydalı olabilir.

Sizler için derlediğimiz Raw Food felsefesine uygun bazı tarifler...

1- Çiğ Badem Sütü:

Malzemeler: 1 su bardağı çiğ badem, 3 su bardağı su, bir tutam tuz (isteğe bağlı), tatlandırmak için bal veya hurma (isteğe bağlı).

Yapılışı: Bademleri suya koyup en az 6 saat bekletin. Daha sonra suyu süzün. Blenderda bademleri taze suyla iyice karıştırın. Süzgeçten geçirerek süzün ve isteğe bağlı olarak tatlandırın. Buzdolabında saklayın ve birkaç gün içinde tüketin.

2-Çiğ Ceviz Pesto:

Malzemeler: 1 su bardağı çiğ ceviz, 1/2 su bardağı taze fesleğen yaprakları, 2 diş sarımsak, 1/4 su bardağı zeytinyağı, tuz ve karabiber.

Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Makarna, salata veya sebzelerle servis edebilirsiniz.

3- Çiğ Enerji Topları:

Malzemeler: 1 su bardağı çiğ fındık veya badem, 1 su bardağı hurma, 2 yemek kaşığı kakao tozu, bir tutam tuz.

Yapılışı: Fındık veya bademleri blenderda iri parçalara gelinceye kadar öğütün. Hurmaları ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışımdan küçük toplar yapın ve buzdolabında saklayın.

Bu tariflerdeki malzemeler, çiğ ve işlenmemiş olduğu için raw food beslenme tarzına uygundur. Bu tarifleri deneyerek sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar veya yemekler hazırlayabilirsiniz.